På fredag så hadde jeg besøk av to veninner på litt kveldsmat og førjulskos. Hun ene hadde for anledningen vært så snill og tatt med seg et rykende ferskt brød som hun nettopp hadde laget, og kan tro at dette var godt og velsmakende, dere! Oppskriften delte hun selvfølgelig gledelig med seg i etterkant, og jeg tror nok at vi begge to utenom ble relativ overrasket over hvor få ingredisener som faktisk skulle til. Etter min mening så hørtes jo dette ut som en slags type oppskrift som til og med jeg skulle klare.
I dag formiddag så testet jeg den faktisk ut, og etter utallige meldinger frem og tilbake til vedkommende om hvordan det hele skulle gjøres (ja, her må visst ting inn med teskje, og jeg tipper nok at skjønne Ida er temmelig lei alt maset mitt akkurat for øyeblikket), så kan jeg offisielt annonsere at den 16.12 2015 bakte jeg mitt aller første brød – noensinne!

I romjulen så skal vi opp til Voss sammen med hele familien min, og siden vi alltid pleier å dele litt på hvilke matvarer som vi tar med oss opp, så har jeg i år personlig sagt meg villig til å stå ansvarlig for selve brødbaksten. Jeg kjenner faktisk at jeg gleder meg relativt stort til å vise frem alle i familien de nye «bakekunstene» som jeg har lært meg. Tror forøvrig ikke at søster og mamma helt enda har kommet seg etter sjokket om at eldstejenta nettopp har bakt sitt aller første brød.
Gjør som meg, folkens, og gled noen som dere er ekstra glad i. Bak et deilig hjemmelaget brød, og overrask vedkommende med en koselig liten gest. Det vil definitivt varme litt ekstra nå i disse juletider.

4 dl siktet hvetemel
5 dl Fibra fullkornshvetemel
5 dl sammalt hvete finmalt
2 dl havregryn
2 dl linfrø (knuste)
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 ts salt
50 g tørrgjær

1 l vann

Ha hele dritten oppi en bolle (nøyaktig sitat fra veninna mi selv). Tilsett vannet og rør sammen (bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller håndvisp til dette). Deigen skal være lett og elastisk, men ikke like fast som en vanlig «eltedeig». Fordel deigen i to smurte former, og hev på en lun plass i minst 1 time.

Sett formene inn i ovnen og stek på 220 grader (over -og undervarme), i ca 40 minutt. Ta brødene ut av formene, og legg de inn i den avslåtte ovnen på rist slik at de får tørket seg litt. Bon apetit ♥.

Brødbakst

1 Comment on Mitt første brød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *