God morgen ♥. Husker dere sjokoladekaken som jeg så vidt nevnte ord om i mandagens blogginnlegg? Den som vi hadde hatt til dessert i forbindelse med bursdagsfeiringen vår på søndagen, og som dere skulle få oppskrift på litt senere i løpet av uken …..
Vel, senere i uken er i dag, så nå gjelder det bare å hente frem de gode bakeskillsene deres til helgen, og overraske noen som dere kjenner med er en ordentlig lekker godbit av en saftig sak.
Jeg måtte faktisk le litt for meg selv her jeg satt alene den ene kvelden og skulle til å begynne med selve språkvasken (finskrivingen) av dette innlegget. For mens jeg sitter der foran skjermen og gjennomgår samtlige av ordene og setningene mine, så merker jeg bare hvordan det bokstavelig talt vesker seg til i munnen på meg, og at søtsugnivået nå er på god vei oppover mot den røde «alarmgrensen». Noen titalls minutter senere, og akkurat idèt jeg skal til å begynne med selve bilderedigeringsprosessen, så merker jeg at her er det visst bare å kaste inn håndklærna, og innse at slaget mot fristelsene er tapt, som forøvrig på dette tidspunktet her bokstavelig talt ligger nede på kjøkkenet og hylskriker opp til meg. Raskere enn lynet, og i underkant av 30 sekunder, har jeg kommet meg INN (faktisk) i kjøleskapet, lokalisert byttet og påbegynt inntaket. Smaken er …. u i m o t s t å e l i g god, dere!

Oppskriften på denne kaken fant jeg som nevnt tidligere inne på detsoteliv.no sine nettsider, og kan tro at det er mye fint, for ikke å snakke om godt, her. All kred til superflinke Kristine som er innehaver av bloggen, som i mine øyner nok mer minner mer om en slags type kakehimmel eller søtsakeparadis ved første øyekast, enn hva den faktisk gjør en vanlig blogg. Vet dere, at her inne kan jeg sitte å drømme meg bort i flere minutter, om ikke timer, og bare skrolle meg igjennom alle mulige typer goodiser og søte fristelser.
Jeg vet ikke helt om det var på grunn av selve navnet, eller bare måten som den var presentert på på bildet (ja, kall meg gjerne opptatt av utseendet), som gjorde at jeg gikk for akkurat denne kaken her, men nå i etterkant så er jeg bare så ufattelig glad for valget ble som det ble. Ikke bare viste den seg for å være en superenkel og lett kake å lage og sette i sammen, den ble også en kjempestor hit blant så og si samtlige av gjestene våre, og høstet like mye god kritikk både fra de store og de små. Dessuten så er dette en kake som holder seg såpass bra og saftig faktisk opptil flere dager i etterkant, at den med god samvittighet kan lages både en og to dager i forveien av en kommende event.

Jeg gir dere herved «Drømmen» – min aller første sjokoladekake bakt noensinne.

Kake

Kakebunn
3 egg
150 g sukker
75 g potetmel
3 ss hvetemel3 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 180 grader (over og undervarme). Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend så dette lett inn i eggedosisen. Sørg for at deigen blir jevn og klumpfri (bruk gjerne en stålvisp), men rør ikke lenger enn nødvendig.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm) med bakepapir i bunn. Stek kaken på rist helt nederst i ovnen i ca 40 min (eller inntil deigen ikke lenger fester seg til stekepinnen). Avkjøl kaken helt i formen, og skjær den deretter løs med en skarp kniv. Fjern bakepapiret og del kaken i 3 bunner.

Sjokoladekrem (obs. obs! spis ikke opp all kremen underveis)  
150 g smør
150 g melis
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao

Pynt
Sjokoladespon (bruk en vanlig ostehøvel)

Pisk romtemperert smør sammen med melis til du får en smørkrem. Pisk deretter inn vaniljesukker og kakao. Vend så vaniljekremen forsiktig inn i sjokoladesmørkremen. Fordel sjokoladekremen mellom bunnene og over hele kaken. Pynt tilslutt med sjokoladesponen.

 

 

1 Comment on En kakedrøm

  1. Forstår godt at du ikkje klarte å motstå fristelsen av denne kaka, bare heilt nydelig god. Har allerede lagra oppskrifta. Og lager du kaka vett du adressen….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *