God fredag ♥. Noe av det aller beste jeg og Gøran spiser sammen til kveldsmat, er de rykende ferske og hjemmelagede knekkebrødene våre. Nam! Sammen med den obligatoriske koppen vår med økologisk te, er dette virkelig blitt en sikker vinnerduo her til hus, både for kveldskosen sin del og selve fordøyelsen. Hva er vel bedre enn å vite nøyaktig hvilke ingredienser det er som man faktisk putter ned i seg!
Selv om de kjøpte knekkebrød-variantene nok langt ifra er blant de største verstingene av «sunne» frontede matvarer, synes jeg at det kan være en grei huskeregel å leve etter, dersom man velger å fokusere på de rene og naturlige matproduktene laget helt fra bunnen av, i stedet for de som allerede er blitt «tuklet» med.
Oppskriften under er like enkel som den er latterlig god, og gjør seg faktisk nesten helt av seg selv. Synes absolutt dere bør prøve den ut!

MmmmIngredienser: 4 dl havregryn (små) ♦ 3 dl sammalt rug (grovmalt) ♦ 3 dl solsikkekjerner ♦ 1 dl linfrø ♦ 2 dl sesamfrø ♦ 1 ts salt ♦ 1 ss honning ♦ 7 dl vann

Mmmm2Slik gjør du: bland sammen alt det tørre. Varm opp 1 dl vann og rør ut honningen i dette. Tilsett resten av vannet. Bland sammen alt til en bløt deig, og la den svelle i 10-15 min.
Ha bakepapir på to stekeplater, og fordel deigene jevnt over (halvparten på hver). Bruk en fuktig slikkepott til å få en jevn og fin overflate. Det er viktig at deigene har lik tykkelse overalt og dekker hele platene, slik at knekkebrødene blir tynne nok og stekes jevnt fordelt. 

Varm opp ovnen til 160 grader med varmluft, og sett begge platene inn – en oppe og en nede. Har du ikke varmluft er det best å steke kun en plate om gangen. Etter 10 minutter er deigene klare for å bli skjært opp. Bruk en skarp kniv eller en pizzarulle til å forme bitene i ønskede størrelser. Sett platene inn i ovnen igjen (på samme plass), og stek videre i 20 min. Bytt så på plasseringen av platene, og stek i nye 20 min. Senk deretter varmen til 120 grader og sett døren litt på gløtt (ikke ytterdøren som jeg gjorde første gangen, men ovndøren!!) La stekeplatene stå slik i ca 20 minutter til knekkebrødene tørker ytterligere.

Mmmm3Mmmm1-bon appétit-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *