GOD PÅSKE, og hei til alle fra hytta på Revøy ♥. Etter en lang og deilig frokost tidligere i dag, startet de tre mennene og Alvilde på prosjektet «utendørs glassrekkverk», mens jeg og mamma koste oss innedørs med våre huslige sysler. Rundt lunchtider samlet alle sammen seg til en liten pust-i-bakken på verandaen i solsteiken (FOR et påskevær!!), med hjemmelaget sitronkake og nytraktet kaffe på menyen. Påsken 2015 er for fullt i gang for vår del, og gjett om den nytes!

I ettermiddag lagde jeg røren til de grove vaffelkakene som vi skal ha til lunsj i morgen, og siden jeg først var så godt i gang stekte jeg like så greitt et par smakebiter til go`gjengen i tillegg. Mmmmm! Helt ufattelig hvor gode, og realtivt sunne, disse vaffelhjertene faktisk er. Siden de ikke inneholder noe hvitt mel eller sukker, passer de like bra (om ikke bedre), til alle typer måltider som det tradisjonelle grovbrødet vårt gjør. Vaflene er like gode til frokost som de er til søndagskosen. Siden de er mye mindre søte på smaken passer de ypperlig sammen med alle typer pålegg: ost og skinke, eggerøre og røkelaks, smøreost og paprika, egg og kaviar, eller bananbiter. Her er det bare å prøve seg frem.
I oppskriften under vil dere se at hvetemelet er byttet ut med en fullkornsvariant. Fullkornsmelet kommer med de samme bakeegenskapene som vanlig mel gjør, i tillegg til at næringen fra kornet er bevart.

Dette trenger du: (4 porsjoner)

♦ 1 1/2 dl fullkorn hvetemel
♦ 1 1/2 dl sammalt hvete, fin 
♦ 1 dl havregryn
♦ 2 egg
♦ 4 dl melk
♦ 2 ss flytende margarin 
♦ 1/2 ts salt 
♦ 1/2 ts bakepulver

Vaffelrøre
Slik gjør du: Bland sammen de tørre ingrediensene. Smelt smøret (avkjøl i noen minutter). Bland sammen smør, melk og egg. Visp melkeblandingen inn i det tørre til en klumpfri røre. Sett røren kaldt i 50 minutter. Smør vaffeljernet og stek hjertene til de har fått en fin farge.

Vafler

Tips! ♥ Server med frukt, honning, smoothie eller yoghurtis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *