I går kveld hadde vi besøk av et vennepar fra Obrestad, og kan tro det var gøy! Litt ekstra påskekos sånn helt på tampen av en høytid er jo ikke feil, og spesielt ikke når det er på en søndag i tillegg. Åh, som jeg skulle ønske at vi fikk tid til å treffes litt oftere enn det vi faktisk gjør. Kjenner at jeg blir både skuffet og lei meg når jeg gang på gang bryter det som jeg har lovet, om å prøve å bli litt flinkere til å ta intiativ og til å søke kontakt. Trøsten må jo eventuelt være at det finnes nok mange der ute som har det på akkurat samme måten, og som også føler at dagene bare flyr avsted – klisje eller ei.
Men kan at tro vi koser oss når vi først er i sammen! Jeg sier til Gøran hver eneste gang at venner som dette vokser virkelig ikke på trær, og at disse supersnille, omtenksomme og jordnære menneskene som vi kjenner fra Obrestad, virkelig er verdt «strevet» med å prøve og holde kontakt med (♥).

Når vi venter gjester synes jeg det er greit å kunne servere noe annet enn den kun tradisjonelle posen med chips og de søte sjokoladebitene. Når det er sagt kan jeg heller ikke fordra å måtte stå med hodet nedi grytene i flere timer i forkant, og samtidig løpe opp og ned for å skifte klær opptil flere ganger etter hverandre, på grunn av svette- og hetetokter. Derfor blir det somregel alltid noen enkle varianter av lettmat eller fingermat gjestene får hos oss, når de først kommer på besøk.
Noe av det jeg liker aller best med hele «vertsskapsrollen», er selve borddekkingen. Noen ganger kan jeg faktisk bruke opptil flere timer på bare planleggingsprosessen, selv om jeg somregel alltid ender opp med det enkle, og ofte det beste. Slik så det ut hos oss før gjestene våre ankom 1.påskedag.

Førstedag3Førstedag1Førstedag8FørstedagFørstedag7Slik gjør du: smør lefsene med et middels godt lag med en utvalgt smørost (her har jeg brukt Snøfrisk, pepper). Fordel skivene med røkelaks over hele flatene og strø på med ruccola på toppen. Rull sammen og kutt opp i biter.

Førstedag5
Slik gjør du: bland sammen olivenolje, salt og pepper. Kutt opp en halvstekt baguett i runde skiver (kjøpes ferdig fra butikken), og dypp den ene siden av hver av skivene ned i oljen. Legg de på et brett med matpapir og ha de inn i ovnen til de blir sprøstekte og gylne (190 grader i ca 5 min). Avkjøl på et tørkepapir. Kutt opp tomater, løk og hvitløk og fordel på toppen av hver av skivene. 

Førstedag9Førstedag6

 

 

2 Comments on Velkommen til oss

  1. Gode Sissel!
    Tusen takk for en veldig koselig kveld.
    Vakkert hus, nydelig pyntet, herlige hunder og helt perfekt vertskap!
    Noe av det beste med slike vennskap er at om vi ikke møtes så ofte så har vi det like hyggelig hver gang.
    Ha en god dag <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *