Har dere noen gang tenkt på hva det er som definerer og kjennetegner oss nordmenn? I går var jeg ute i hagen og jobbet litt, og da slo det meg plutselig; det her er bare så TYPISK NORSK! Svett, varm og ordentlig klam i hakket stod jeg der, 9 september, i strålende solskinn og 20 plussgrader, for å stue bort hagemøblene våre (som forøvrig ikke hadde vært i bruk) og klargjøre utearealet for høsten og vinterhalvåret. For ca 2 måneder siden hadde jeg også lyst til å være ute i hagen, og husker godt da jeg lå der i den nye solstolen min, som den barske norske vikingen jeg nå engang er, med bikinien og solbrillene på, mens jeg hutret og frøs og bare ventet på at noen solstråler snart skulle klare å bryte seg igjennom det tykke skylaget høyt der oppe.
For det her er bare så typisk norsk, det – akkurat som så veldig mye annet. Ta for eksempel når man skal dra ut på fjelltur, endelig har klart å komme seg ned til de kiloene som man ønsker å være, og bare MÅ innom dagligvaren for å sikre med seg «tursjokoladen» Kvikklunsj som niste. Eller når man omsider sier ja til å være med noen venner opp på fjellet for å debutere som kommende slalomkjører, og blir dratt med ut i de verst tenkelige løypene EVER – fordi man visstnok allerede skal være født med ski på bena.
Eller når man kommer til å arve en gammel norsk lusekofte av en kjær besteforelder, drar den over seg, og bruker timesvis av minutter foran speilet for å overbevise seg selv om at dette her ser jammen meg bra ut.
Husker godt da jeg var i utlandet og hadde et felles kveldsmåltid sammen med ett par som jeg ble kjent med her, og maten min var en smule for søt. Så lang jeg var strakk jeg meg over sidemannen på jakt etter saltbøssa, og levde resten av ferien med kallenavnet «the norwegian girl with the very long arm»….

Det er typisk norsk å være best, sa Gro Harlem Brundtland. BEST til å kose seg ihvertfall! Her kommer noen ordentlig solskinnsbilder fra gårsdagen min ute i hagen, sammen med to av mine aller beste gutter.
Nå skal jeg kaste i meg ett par brødskiver med brunost, bruke noen minutter på å overbevise meg selv om at det smaker ufattelig godt, og løpe en lengre tur på mølla.

Håper dere har det bra! God torsdag, folkens ♥

_MG_6274
….men før vi begynner hagearbeidet!

_MG_6364 Sesongens siste blomsterknopper

_MG_6375_MG_6376
Fantastiske omgivelser rett utenfor dørene

_MG_6315Gutta krutt koser seg i solen ♥

_MG_6353_MG_6340Vidunderbørsten «Furminator»!

_MG_6327På leting etter løvetann

_MG_6290

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *