Denne helgen har vært alt annet enn fartsfylt og innholdsrik for vår del – en real sløvehelg med andre ord. Eller som jeg pleier å si; en nødvendighet til tider. Fredag var vi tilstede i Njåskogen under åpningen av utstillingen til flinkeste fotograf Ingeborg Skrudland. Alle bildene var hengt opp i trærne, og de oppmøtte fikk utlevert hver sin hodelykt til å lyse med i mørket. FOR en suksess og FOR et oppmøte! Et par timer senere var vi invitert hjem til kunstneren selv på champagne og lett tapasbuffet. Kjempegod mat i lystig lag. Dessverre måtte jeg kaste inn håndkleet etter bare noen timer og reise hjem. Utrolig sliten og ikke helt i form gikk jeg og la meg relativt tidlig denne kvelden.

I løpet av de siste 10 årene har jeg brukt uendelig med tid og penger på ulike typer skjønnhetsprodukter og merker, for ikke å snakke om alle timene som er tilbragt i sminkestolen hos makeupartister verden over. Og på samme måte som så mye annet her i verden varierer i kvalitet, varierer også sminkeproduktene og de såkalla sminkeekspertene våre. I en hel jungel av ulike skjønnhetsprodukter å velge i mellom kan det være ekstremt forvirrende å vite nøyaktig hva det er man bør kjøpe.
Under har jeg laget en oversikt over de skjønnhetsproduktene som jeg mener en sminkepung bør inneholde. Det meste av sminken jeg anbefaler kommer fra Mac. De holder en generell høy standard på samtlige av produktene sine.

Nå er det straks ut i det friske høstværet, på en god løpetur i sammen med søster. Håper dere har det bra! ♥

Mac1

1. PRIMER. Makeupartistene omfavner dette produktet som det aller viktigste for voksen hud. For nøkkelen til det perfekte sluttresultatet ligger i selve forarbeidet. En primer brukes under foundationen, på nyrenset hud, og glatter/fyller ut rynker/linjer/ujevnheter i huden. Mac Prep + Prime, Skin Base Visage. 

2. FOUNDATION. En foundation er et absolutt must for å oppnå en jevn og fin hudtone. Vær nøye med å teste fargen i dagslys før du kjøper. Den skal smelte usynlig inn i din egen hud.

Mac3
3. CONCEALER. Dekk over mørke/blå ringer under øynene, rødheter, pigmenteringer og urenheter i huden med en concealer. Her som med en foundation er det viktig å finne riktig tilpasset farge. Mac Select Moisturecover Cache-Cernes. 

4. PUDDER. Litt løspudder over foundationen og concealeren er prikken over i-en. I tillegg til et mer holdbart resultat matter det også ned oljet hudtype. Er huden ekstra tørr kan et pudder med fuktighetsgivende egenskaper være en god løsning.

Mac4

5. SKULPTURPUDDER. Brukes for å markerer/fremhever benstrukturen i ansiktet. Legg solpudderet på skyggepunktene i ansiktet og under kinnbena, og highlighteren over kinnbena og på de typiske «utstikkende» områdene; i pannen, under øyenbryna, på nesen/haken, over leppen.

6. ROUGE. Dette lille mirakelet av et produkt ville jeg ikke vært foruten. For på en dårlig dag er det ingenting som frisker mer opp i ansiktet enn litt roser i kinnene. Til lysere hudtoner (som meg selv) er fargene rosa og fersken ypperlige alternativer. Dior Corail Bagatelle.
Dior

7. ØYENBRYN. Det finnes ulike måter å markere brynene sine på. Du kan bruke en øyenbrynsskygge m/skråpensel, en øyenbrynsblyant, eller kanskje det enkleste, en farget øyenbrynsgele.

8. BASEIngenting er verre enn mørke øyenskygger som smitter av og legger seg i tynne, fine striper over øyelokket. En god base/primer forhinderer dette, og holder øyenskyggen på plass gjennom hele dagen. Mac Pro Longwear Paint Pot. 

9. ØYENSKYGGER. Rosa, lilla, grønn, blå, sort, gul, brun, oransje…Det finnes et hav av ulike fargetoner og nyanser å velge i mellom. Allikevel kan det være greitt å sikre seg noen av de mest grunnleggende skyggene; en mørk matt, et par skimrerende mellomtoner, en matt mellomtone og en lysere matt skygge.

Mac5

10. EYELINER/KAJAL. En tynn, eller klassisk tykk, sort strek langs vippekanten oppe rammer inn øynene og gir inntrykk av tettere og fyldigere vipper. En sort eyeliner i sminkepungen er alt du trenger. I kajalsortimentet ditt bør det være 3 ulike farger; en sort for når du skal legge mørge, sotede øyner, en grå eller brun for å markere øynene til hverdags og en beige til å bruke på våtkanten for å åpne opp blikket (vannfast).

11. MASCARA – no words needed! Mac Mascara, A34. 

12. LEPPESTIFT. Enhver sminkepung bør inneholde minst tre ulike farger med leppestift; en rød matt, en lys fuktighetsgivende til hverdagslig bruk og en knall rosa.
Mac613. LIPBALM. En leppestift kan ofte føles uttørrende på leppene. Tilfør ekstra fuktighet og glans med en lett leppepomade eller lipgloss.

14. SMINKEKOSTER – riktig verktøy er halve jobben. Den beste investeringen du kan gjøre til sminkepungen, er et sett med gode kvalitetskoster. Hvor mange koster avhenger av ditt eget behov, men det bør være minst en pudderkost, en mindre rougekost, en stor og en liten øyenskyggekost, samt en pencel til concealer.
Mac7

1 Comment on Sminkepungen

  1. Dette var både lærerikt og veldig flott presentert. Har lyst å hive all gammel sminke og løpe avgårde til nærmeste parfymeri. Ikke alltid like lett å finne riktige produkter når alle merker mener de har det beste. Dette var et bra blogginnlegg. Gleder meg allerede til neste………

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *