Tenk at det allerede er 4 desember, dere! Kan noen fortelle meg hvor det ble av september, oktober og november?!? Her er det visst bare å gripe seg fast, og bli med på reisen, for tiden venter ikke.

Siden-sist10

På lørdag gikk startskuddet for mammas offisielle julebakedag. Da samler hun og tante seg og baker julekaker til den store gullmedaljen. Mmmm, den deilige kakeduften kan luktes på flere mils avstand. Jeg og Gøran var innom på en kort visitt rundt lunchtider for å sikre oss noen av de aller første smaksprøvene. Føler meg som en liten jente igjen der hvor jeg sitter å gomler og knasker på disse fantastiske lekkerbiskene, som har vært en tradisjon i familien vår i alle fall så lenge jeg kan huske.
Dette er tradisjoner og minner som betyr så uendelig mye for meg, og som jeg er så takknemlig for at mamma faktisk «gidder» å bruke energi på å holde levende. Minnene strekker seg tilbake til fortidens julehøytider, der hvor hele familien var samlet. Dere er i hjertet mitt gjemt, men aldri glemt, kjære mormor og morfar, farmor og farfar ♥.

Husker dere at jeg nevnte i forrige ukes blogginnlegg at vi skulle på Sissel Kyrkjebø konsert? Vel, der var vi, og det kan beskrives med kun et ord; M..A..G..I..S..K! Til og med Gøran, med sin ikke-altfor-begeistret-holdning i forkant, ble en smule paff da hun først begynte å synge. For makan til stemme og tekniske ferdigheter på en sangerinne skal du lete lenge etter. Stemningen i konserthuset var virkelig til å ta og føle på, og vi satt begge der med gåsehud ifra topp til tå. Til de av dere som ennå ikke har opplevd henne live er dette noe jeg virkelig anbefaler. Etter endt konsert ble vi begge enige om at dette skulle det gjøres tradisjon utav; å ringe julen inn sammen med Sissel Kyrkjebø.
Ellers har det skjedd litt av hvert i det siste. Søndag var hele familien samlet i Time hallen på Bryne, for å se turnoppvisning med lille Sofie – en herlig søt prinsesse ikledd rosa nissehue, og som bare er til å spise opp (♥). Tante og Sofie hadde seg en liten «pep-talk» i etterkant av oppvisningen, og ble begge enige om at hun skulle øve litt til, slik at vi etterhvert kunne poste en skryte-video av henne på youtube. Per dags dato er ”gulvliggende rulling” den mest tekniske øvelsen hun får til, så her har vi litt av hvert å ta tak i fremover……

På tirsdag formiddag kjørte jeg og mamma inn til Memira øyeklinikk i Stavanger. Etter mye skal/skal ikke (les: tørr/tørr ikke) var dagen endelig kommet for henne til å få korrigert synet sitt. Luta lei av å alltid måtte være avhengig av lesebrillene, var hun nå mer enn klar for å ta fatt på den nye hverdagen sin, sett med helt nye øyner. Jeg tok selv laseroperasjon på øynene for noen måneder siden og er kjempefornøyd med resultatet. Så deilig å kunne våkne opp om morningen og faktisk kunne se.
Etter operasjonen tenkte jeg at mamma var sliten og trøtt, og at hun bare ville bli kjørt rett hjem. Men der tok jeg feil, gitt! Etter flere timer/dager/uker med mye tenking, synsing, og grugleding var hun sikkert nå så lettet og glad for at det hele var overstått, at hun fikk seg et slags kroppslig adrenalinkick, som resulterte i tidenes shoppingmodus. Litt «tatt på sengen» over de nye planene fant jeg meg selv hengende på slep etter denne nyopererte, spreke damen, som føk rundt i Stavangers handlegater, nærmest som en virvelvind, på jakt etter både det ene og det andre. Mammaer i KRAFTIG shoppingmodus er alltid en bonus, spesielt når du er den eneste personen som finnes ”innenfor rekkevidde”. Lucky me!

Ellers begynner vi i Markavegen 24 å komme i skikkelig julestemning. Tirsdag kveld hørte vi på julesanger mens vi pyntet treet vårt. Kjempekoselig! ♥
I en ganske så hektisk hverdag tror jeg at det er viktig å ta seg tid til å nyte. Nyte hverandre, og denne fantastiske julehøytiden som vi har i vente foran oss. Vær tilstede og takknemlig for alle de som er rundt dere, og skap gode minner som en senere kan putte nedi ryggsekken sin. Gledelig torsdagskveld alle sammen ♥.

Siden-sist15
Siden-sist8 Siden-sist9
Siden-sist14

 

8 Comments on siden sist @nestenperfekt

  1. Så jillt å lese blogginnlegget uten briller. Tenk nå er briller ein saga blott. Kan ikkje skøyde nok av Memira i Stavanger. Så kjekke og flinke ansatte og så serviceminded. Heilt utrulig å ikkje kjenne smerter verken under eller etter operasjonen. Til alle som vurderer augeoperason, bestill tid i dag. Kan bare anbefales.
    Baketradisjoner og andre tradisjoner er jillt å ta vare på. Snart må du og Anita lære dette med småkakebaking og eg kjem på prøvesmaking. Håper det ikkje blir bråstopp på baketradisjonen i familien. Gleder meg til jul og ha gode tid sammen med dei som betyr aller mest og det er familien. Så utrulig glad i dokk alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *