HO HO HO, og riktig god tirsdagskveld! Vet dere, at i går så skjedde det faktisk noe litt rart her hos oss, og man kan nok kanskje si det slik at hele julestemningen kom hakket tidligere enn planlagt i år ….
Mandagen er for meg som mange av dere sikkert allerede vet fast vaskedag her i huset, og i går formiddag da jeg var på god vei med selve gulvskrubbingen, så hørte jeg plutselig noe voldsomt rabalder kommende ute fra loftstuen av. Det ene hunden vår Børre hadde visstnok fått øye på en liten nisse på tv, og nå stod han der brølende og hoppende foran skjermen, HELT utav seg selv på hvordan han skulle greie å plassere det som han nå nettopp hadde vært vitne til. Jeg måtte selvfølgelig bare pent sette meg ned i etterkant og forklare at det ikke var noe farlig, og at det faktisk er et ganske så vanlig fenomen å se nå rundt disse tider. Idét han har roet seg, og akkurat skal til å legge seg ned på teppet sitt, så hører jeg plutselig broren hans Bernt komme opp fra 1 etasjen. Selvfølgelig alltid litt ekstra treg til bens, men tydelig bevisst på at ordet «nisse» er blitt nevnt gjentatte ganger ila de siste par minuttene. Nisse for Bernt betyr nokså det samme som mye godt i skålen, og ekstra tyggebein i sengen, så nå er jo plutselig hund nummer to også helt i ekstase. Puuh! Bernt spør først pent om vi ikke kan sette på noe koselig julemusikk, og selv om jeg iherdig prøver å forklare han at julen med alt det gode i matskålen ikke nødvendigvis kommer raskere av den grunn, og at vi nok kan vente litt lenger før vi kommer i julestemning, så står han på sitt, og nærmest beordrer meg bort til anlegget for å sette på litt musikk. Bernt har alltid vært, og kommer nok mest sannsynlig alltid til å være, en ordentlig stabukk (!!), og jeg kan vel egentlig telle på kun én hånd hvor mange ganger det er hvor han ikke har fått viljen sin.
Noen minutter senere, og med en glad og fornøyd liten hund sittende på gulvet, høres det julemusikk ifra anlegget så det bare jomer ut i veggene. *så gjør vi så når vi vasker vårt gulv, vasker vårt gulv, vasker vårt gulv*

Bernt9Julesanger for meg, og sikkert for mange av dere også, vekker alltid frem så mange gode minner fra barndommen av. Jeg husker godt før i tiden hvordan jeg og min mormor alltid pleide å sette oss sammen, og nynne litt til de nydeligste låtene som vi visste om. «Her kommer dine armer små» var for eksempel en soleklar favoritt, og er per dags dato en av de fineste julesangene som jeg vet om.
Julehøytiden for meg handler mye om akkurat dette med tradisjoner. Om det å kunne sette seg litt ned og tenke tilbake, til alt det som har vært og som engang var, samtidig som at man klare å flette alt det gode inn i de nyere øyeblikkene og opplevelsene. For slik hedrer jeg de best, de fantastiske besteforeldrene mine. Veldig godt gjemt, men ei forglemt! ♥.

Under så har jeg laget til en liten spilleliste med julesanger på, og denne kommer definitivt til å få hver og en av dere i ordentlig god julestemning! OH, nå holdt jeg seriøst på å avslutte det hele med «en riktig god jul, dere» ….. Haha, her lever man seg jammen inn, gitt! Fortsatt fin tirsdagskveld, alle kjære lesere. Håper dere har det bra!

JuleartisterJulelisten min finner dere her

1 Comment on O`jul med din glede

  1. Åh, goe «julaguttane» det. Me ska kosa osse med jul Bernt & Børre med møje goe mad og snask for både 2 og 4 beinte. Gleder meg til jul eg óg :o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *