Hurra på dere og riktig god torsdagskveld ♥. På 17. mai er vi hele familien invitert hjem til mamma og pappa på koldtbord. Og misforstå meg rett, for slike sosiale sammenkomster som dette betyr uendelig mye for meg. Allikevel har jeg et aldri så lite personlig dilemma gående (dilemma= valg mellom flere muligheter der alle vil føre til uønskede resultater), da det KUN var ment som et tappert forsøk på å prøve å være litt morsom at jeg meldte meg frivillig ansvarlig for selve kakebakingen. Når skal jeg lære å holde munnen min lukket??
Forslaget gikk selvfølgelig ”all in” hos mamma, som stakkars ble så overbegeistret og glad (les: men nok litt mer sånn nettopp vunnet 1 mill i lotto fra seg av begeistring), at jeg ikke hadde hjerte nok til å avsløre ironien i det hele i etterkant. Snakk om å sitte igjen med hodet i postkassen (les: eller var det skjegget).
Kjenner at jeg blir helt svett nedover ryggen her jeg sitter og skumleser igjennom oppskriften. For sannheten er, og dette er virkelig #nofilter dere, at jeg aldri før i hele mitt liv har bakt så mye som en liten muffins engang.

Kaken jeg har bestemt meg for å lage (les: eller gjøre skam på) heter på godt norsk bløtkake med jordbær og vaniljefyll. En real kaloribombe x10, proppfull med dårlig samvittighet, skyhøye blodsukkerverdier, oppblåste mager og sure oppstøt. Toppingen på herligheten skal etter tradisjonen tro pyntes i henholdsvis rødt (jordbær), hvitt (krem) og blått (blåbær).
Selve bakingen har jeg bestemt meg for å klare helt på egenhånd (nesten iallefall). Velger av sikkerhetsmessige årsaker å rigge meg til oppe på kjøkkenet hos mamma, slik at jeg har åpner for muligheten til litt rådgivning underveis. Tenker innledningsvis at jeg begynner med noe sånt som «mamma, hvordan lager man eggedosis?».

Nå gjenstår det bare en liten tur innom Kitch’n i morgen for å sikre meg kakeposer og tut. Tenker at dersom selve kaken skulle ende opp som en slags sammensunket slagmark, så kan jeg i alle fall prøve på å redde det litt inn igjen med toppingen på slutten.

Bløtkake1

Sukkerbrød
 
6 egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver

Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend dette lett inn i eggedosisen. Stekes i smurt form (22 cm), i forvarmet stekeovn, ca 30 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist. 

Vaniljekrem (kan også kjøpes ferdiglaget)
5 dl melk
1 vaniljestang
5 eggeplommer
100 g sukker
1 ¾ ss maisennamel

Kok opp melk og splittet vaniljestang. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisennamel. Hell melken over eggeplommene, og visp hele tiden. Sil blandingen tilbake i kasserollen, og varm opp under omrøring til en fyldig krem. Avkjøl.

Visp kremen til fyllet og vend 1-2 dl av kremen inn i den avkjølte vaniljekremen.

 Fyll
1dl melk eller juice til dynking
5-6 dl kremfløte
3-4 dl jordbær i små terninger + 3-4 ss sukker
Jordbær og blåbær til pynt på toppen

Del jordbærene til fyll i terninger og vend inn sukker. La bærene stå og safte seg. Stivpisk kremen.

Del sukkerbrødet i 3 lag. Dynk kakebunnene i melk eller juice. Fordel vaniljekrem og bær på 2 av de 3 bunnene. Legg bunnene oppå hverandre etter hvert som de fylles og trykk lett sammen. Stryk kremen oppå og på siden av kaken. Ha resten av kremen i en krempose med tut og dekorer etter eget ønske. Kaken blir ekstra saftig og god dersom den får stå kaldt og sette seg, 3-4 timer før servering.

2 Comments on Nasjonalkaken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *