God fredag, gla`lakser ♥. Har noen av dere sett filmen «The Bucket List» fra 2007, med Morgan Freeman og Jack Nicholson i hovedrollene? Det har jeg, og jeg syntes den var dritbra! For en inspirerende, motiverende og engasjerende historie om det å bruke tiden sin flittig, og virkelig leve med innhold og mening.

Fra slutten av tenårene, og frem til nylig dato, har jeg alltid vært veldig opptatt av dette med døden, og hva som skjer når alt plutselig en gang bare tar slutt. Hvordan vil det hele bli seende ut? Kommer jeg til å føle noe smerte? Møter jeg noen gang mine aller nærmeste  igjen? Relativt STORE spørsmål som nok flere av dere kjenne seg igjen i, og som etter min mening er helt naturlig del av det å være menneskelig. Selv om jeg til tider ennå kan sitte å fundere litt på disse tankene, skjedde det noe spesielt med meg da jeg rundet mine 30. Ikke på grunn av selve tallet 30, men etter en episode som fant sted på en helt vanlig ukesdag, og som har påvirket meg i stor grad i ettertid. Jeg husker ennå det freidige spørsmålet som jeg fikk fra en tidligere bekjent, om jeg følte at jeg hang meg mye opp i døden. For svaret som jeg ga, og som på en merkelig måte bare poppet ut av meg, fascinerte ikke bare personen som stilte det, men også meg selv: «Med årene har jeg faktisk blitt flinkere til å ikke tenke så mye på døden, og heller prøve å fokusere på å leve i nuet, med innhold og mening, i stedet for å bare eksistere». Og det sier jeg dere, at for en jente som tidligere har vært ekstremt overbevist over hvor skremmende og sårende livet faktisk er, var dette svaret virkelig en personlig god bragd å ta med seg videre.

Det er nok flere enn meg som har en en liten bucket liste, eller en dette-skal-jeg-gjøre-før-jeg-dør liste, sånn helt for seg selv oppi hodet eller nedskrevet på papir. I dag tenkte jeg sammen med dere å skissere ned min, og komme med de personlige bucket punktene mine. Det blir rett og slett en samling av alle de ulike målene og drømmene som jeg bærer på, og som jeg har store planer om å gjennomføre innen den dagen hvor jeg takker for meg. Jeg kommer til å være både ærlig og realistisk. Det finnes for eksempel en hel verden av ulike steder som jeg godt kunne tenke meg å reise til, men det sier seg at dette ikke er gjennomførbart. Dessuten tror jeg at det er både fornuftig og sunt å være klar over sin egen dødelighet, og at man faktisk ikke har all verdens med tid her på denne jord. For faktumet er at livet er for kort til å gjøre alt, og at noen ganger så må man faktisk bare lære seg til å velge.
Mennesker som har vært syke veldig lenge, eller som har hatt sine nær døden opplevelser, forteller ofte at dette ble som en vekker for dem. At de i etterkant klarte å leve mer i nuet, med mer tilstedeværelse og bevissthet på at livet faktisk kommer til å ta slutt en gang, og at de heller ønsker å prøve og nyte det mens de ennå kan. Disse menneskene fascinerer og inspirerer meg, til de grader, og burde etter min mening vært en enda større inspirasjonskilde for oss alle enn det som de faktisk er.

Dagens utfordring fra meg til dere har dere nok allerede klart å tippe. Jeg vil nemlig at dere skal finne dere godt tilrette i go`stolen, med hver deres penn og papir, og skrive ned de totalt 10 ulike bucket punktene som først faller dere inn. 10 ulike drømmer som dere ønsker å gjøre, eller som faktisk allerede er gjort. Husk at de drømmer og målsettinger som allerede er utført, er like tellende som de som ikke er. Det er faktisk ikke alltid vi tenker like mye over det, men noen ganger går jo drømmene våre i oppfyllelse sånn helt for seg selv, uten av vi nødvendigvis trenger å gjøre så veldig mye innsats for det.
Her kommer mine 10 bucket punkter. Ønsker dere alle en kjempefin start på helgen.

Finne meg en mann og gifte meg. I 2002 fant jeg det som jeg trodde skulle bli «the man of my dreams», og i 2007 giftet vi oss. I 2010 og 3 år senere ble vi dessverre skilt. For 3 år siden møtte jeg en ny livspartner, verdens herligste mann spør dere meg, og nå ser vi frem i mot giftermål i 2016.

Bli rik. Hva daaaaaaa?? Jeg sa jo innledningsvis at vi skulle være ærlige med oss selv, og skrive ned det som vi virkelig mener! Realiteten og sannsynligheten i dette punktet er jo en helt annen sak.

♥  Få meg en hest. I flere år hadde jeg 3 fantastiske hester og en koselig liten stall, men etter skilsmissen klarte jeg dessverre ikke å sitte med alt. Realiteten ble noen hjerteskjærende hestesalg. Håper å finne meg en ny bestevenn om ikke så lenge.

Images1Savn ♥

Få meg en unge. Ja, nå er jeg faktisk fullt klar over at dette punktet kom etter punktet med hester, og at mange nok kan tenke FOR EN MERKELIG PRIORITERING. Men slik har det faktisk alltid vært, og kommer mest sannsynlig alltid til å være. Er dog stygt redd for at punkt nummer 2 må bli til en virkelighet, dersom både punkt 3 og punkt 4 skal ha en sjanse. Har nemlig hørt at akkurat som med hest, så koster også babyer deg mer enn bare skjorta….

Reise på familieferie til USA (gjennomført)

Images2San Francisco

Images3Yosemite National Park

Images4Images5
Los Angeles – Hollywood Hills

Images7Las Vegas

Images8Bellagio

Images9Helikoptertur til Grand Canyon

Images10Images11New York

♥ Reise på familieferie til Kenya og få oppleve safari

♥ Ta lastebilsertifikatet. Hoho, faktisk ikke tull engang. Vroom, vroom!

♥ Bli slank, veltrent og fornøyd med meg selv. Jobber med saken, hver eneste dag, men mitt aldrende vesen og de lite samarbeidsvillige hormonene hjelper ikke akkurat på #evighetsprosjekt

Images13Shameless selfiebilde

♥ Skrive en bok. Tror den kunne blitt artig….

♥ Flytte til en hesteranch i USA, sammen med hele familien, og leve livets gladeste dager i ett med naturen, alle dyrene og de fantastiske menneskene som du er så glad i.

Images14Lov til å drømme….

globetrotting.com_.au_.00

THE END – om ca 60 (håpefulle) år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *