God 3 søndag i advent ♥. Skal si disse dagene her før jul virkelig bare raser avsted! Jeg koser meg forøvrig selv en hel masse, og har på det nåværende tidspunkt fullstendig kontroll over alle juleforberedelsene og gjøremålene som skal være i havn innen den 24. Den gode og helt spesielle førjulsstemningen har forlengs inntatt kroppen, så nå gleder jeg meg bare så sinnsykt til å starte på alle helligdagene sammen med de som jeg er så glad i.
I dag så har jeg vært og besøkt «Julebyen» i Egersund sammen med to gode veninner, og kan tro at det var gøy! Stine, som jeg forøvrig har jobbet litt med tidligere, bor i byen fra før av og var i dag min og Marte`s personlige guide(inne). Selv har jeg jo flere ganger hørt folk snakke så fint om denne «Julebyen» i Egersund, og at det absolutt er verdt å ta seg en tur, så dette kjente jeg virkelig at jeg gledet meg!
Etter en koselig liten lunch i en av hovedgatens få spiserier, tok vi turen nedover mot alle julebodene. For de av dere som ikke er fra lokalområdet, og som egentlig ikke skjønner helt bæret av hva jeg snakker om nå, så er altså julebyen kort fortalt en slags liten by midt inni selve byen (viss det ga noe mer mening … ). Her har alle mulige slags butikker og produsenter satt opp uttaligge med koselige boder tett i tett, og selger virkelig alt mellom himmel og jord. Mye av det som man kan kjøpe er selvfølgelig ganske julerelatert, og i mange tilfeller også lokalprodusert. I tillegg til dette så kan man også få kjøpt seg noe godt og varmt i koppen, eller noe grøtaktig å spise. Pølse var det visst også noen som hadde kjøpt seg, og da stod de faktisk i etterkant over et lite brennende bål og grillet de selv. Vet dere, at på mange måter så minnet faktisk dagens mange inntrykk meg veldig om et lite gammeldags julemarked (slik som vi kun ser på tv), med utrolig mye koselig å se og finne.
Når klokken nærmet seg fire, og mørket begynte å legge seg over byen, så kunne man virkelig oppleve de mengdene med julelys som var hengt opp for anledningen, alle flammene fra de små brennende bålene, den osende røyken fra de rykende varme kakao -og gløggrytene, mens lukten av de deiligste bakverkene og smultringene bare kranset omkring oss i luften. Det bitende iskalde og tørre været satt virkelig sitt preg over den julete markedsbyen.
Jenter, det her var virkelig helt topp, og jeg har ordentlig storkost meg! Kan vi ikke gjøre det hele til en slags type tradisjon, og gjenta det om drøyt ett års tid? God søndag, folkens ♥.

JulebyenJulebyen2Julebyen1

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *