Hei bloggen! Da tror jeg jammen at det er på tide med et nytt blogginnlegg, dere (det er jo tross alt bare 3 mnd siden sist….), og hva er vel bedre enn å kickstarte det hele med et ordentlig bra turtips! Denne helgen har virkelig vært den store fjellvandrer-helgen for min del, for på lørdag var jeg ute og gikk sammen med min kjære tante Berit, og i går var det pappa som var med som turkamerat (♥).

_MG_6227Gårsdagens løype via Jødestadfjellet og Skjørestadfjellet til Resasteinen er virkelig en turanbefaling fra meg til dere, for ikke bare er den sinnsykt flott med sine idylliske svaberg, Dalevatn og frodige skogsparti, den kommer også med noen helt spektakulære utsiktsopplevelser på flere steder av runden. I tillegg er den faktisk akkurat passe lang og krevende, og passer like bra til ettermiddagstur som den gjør til ekte norsk søndagssyssel. Turen alt i alt tar 2-3 timer (ikke inkl.pauser) og forbrenner ca 2-3 store pizzastykker…..

Fra Sandnes følger dere riksvei 317 langs Gansfjorden helt til endes på Dale. Ved snuplassen tar dere til høgre, deretter venstre, kjører inn mellom bygningene, velger høgre ved infotavlen, til venstre like etter grusbanen, og parkerer på parkeringsplassen (logisk nok) i enden av veien.

_MG_6224Fra bilen følger dere skiltning «Dalevatn» – en 15 minutters spasertur fra selve parkeringsplassen. Om sommeren er dette området virkelig en ordentlig bortgjemt badeperle!

_MG_6112_MG_6109Fra Dalevatn går turen videre oppover Jødestadfjellet, og «blodslitet» her. Følg skiltning «Resasteinen». Dette partiet er definitivt det aller mest krevende på hele turen, og tar ca 20-40 minutter. Alt annet tenker jeg bare er umenneskelig! Den fantastiske naturen og utsikten på vei oppover stiger bare i takt med høydemetrene.

_MG_6129_MG_6134Fra Jødestadfjellet og videre mot Skjørestadfjellet er terrenget betraktelig mye lettere, og man kan nå virkelig ta seg tid til å nyte den fantastiske utsikten som følger en bortover langs stien. Etter ett par møtende varder befinner man seg på toppen av Skjørestadfjellet, og kan nå oppleve flyvrakrestene her (se skiltning). Dette er kun en liten avstikker på ett par minutter, og er absolutt verdt å få med seg.

_MG_6149_MG_6157_MG_6159Fra Skjørestadfjellet går turen videre til rundens siste delmål; den populære Resasteinen. Siden det ofte kan være ganske værhardt både oppe på Jødestadfjellet og Skjørestadfjellet, kan det være lurt å legge matpausen til her i stedet.

_MG_6167 _MG_6176 _MG_6180
Fra Resasteinen og ned til parkeringsplassen (Dale) igjen tar det ca 30 minutter.

_MG_6094
Husk fjellsko, følg alltid de røde T`ene og ha en riktig GOD TUR, folkens! ♥

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *