God kveld i stugu, kjære lesere ♥. Da er ukens siste arbeidsdag offisielt over for denne frøkna, og langhelgen #hjerteligvelkommenskaldenvære. Også på en torsdag a` dere! Faktisk bare en av mange fordeler med det å være selvstendig næringsdrivende, hvor en selv påvirker både arbeidstid og mengde.

I dag tenkte jeg å skrive litt om ulike typer hudpleieprodukter. For er det noe vi mennesker virkelig er flinke til, så er det å bruke en hel haug med tid og ressurser på kosmetikkverdenens utallige ”mirakelkurer”. Jeg var selv et lett bytte for alle de lokkende slagordene, og har opp igjennom årene brukt flaut mye penger på dette. Så der har dere meg; en 30 år gammel jærsk budeie med en opparbeidet spisskompetanse innenfor fagområdene bomkjøp og lureri. Fordelen må jo eventuelt være at man faktisk lærer noe av det etterhvert, og opparbeider seg en såpass bra faglig kunnskap og erfaring at det blir lettere og lettere å luke ut hva som er troverdig og faktisk funker.
Når jeg tenker tilbake, på den skrøpelige 18 år gamle blonde jenta i Tax Free`en på flyplassen i Amsterdam, som streng tatt ble rundlurt til å kjøpe et gullserum fra La Prairie til den nette sum av 6000 kroner, må jeg faktisk le. Alt jeg ville var jo å bli kvitt kvisene mine. Tenk viss noen, med baller, hadde stått frem og fortalt meg at den hormonelle ubalansen i kroppen, det forferdelige kostholdet mitt og det minimale inntaket med vann var de eneste «kremene» som jeg behøvde å konsentrere meg om for øyeblikket…..

I tenårene var jeg mye plaget med kviser. Hudpleieseriene som jeg så varmt fikk anbefalt fra ulike fagpersoner var blant annet Babor, MD Formulations, Chanel, Clinique, Exuviance, Vichy fra apoteket. INGEN holdt hva de lovet. Jeg satt igjen med like mye kviser som før, om ikke mer, og en betydelig slankere lommebok.
Én hudpleieserie er dog verdt å nevne. For i en alder av 25 ble jeg endelig kvitt kvisene mine ved hjelp av Proactiv. Og i ettertid har flere av mine nærmeste venner og bekjente også følget disse anbefalingene, og blitt kjempefornøyde. Dette er den rimeligste av alle hudpleieseriene jeg noen gang har prøvd og de holder virkelig det de lover. Selv den dag i dag supplerer jeg gjerne med Proactiv produktene når jeg føler at jeg har behov for det. Har du eller kjenner du noen som sliter med kviser/uren hud kan dette være et veldig godt alternativ. Tommel opp og terningskast 6 fra meg!

I løpet av de siste par årene har huden min forandret seg, noe den som oftest gjør med de fleste av oss. Behovene blir annerledes, og nye innkjøp må foretas. Huden min har gått fra å være uren, porete og ungdomslig, til å bli mer tørr (vintertørr) og mangel på glød. Noen som kjenner seg igjen? Etter å ha prøvd ulike typer hudpleieprodukter (La Prairie, Elixir, Caviar by Switzerland, Matis, La Roche Posay, Dermalogica) har jeg landet på en dansk serie fra Beauté Pacifique, som jeg for øvrig er utrolig godt fornøyd med. Øyekremen deres går under kallenavnet «Botox på boks», og har en såpass RÅ og oppstrammende effekt at jeg kleiser like gjerne noen dråper på stumpen min også, når jeg først er i gang om kveldene. Denne serien inneholder ulike typer kremer og stæsj så her er det bare å forhøre seg med en fagansvarlig. Personlig kan jeg på det sterkeste anbefale søteste Gry på Harmonia i Sandnes. Hun er kjempeflink, har bøttesvis med erfaring og hjelper deg gjerne med å finne de riktige produktene tilpasset din hudtype.

Dagens visdomsord: «det er ikke gull alt som glitrer».
Ønsker alle en forsatt fin torsdagskveld. Håper dere har det bra! ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *