Nå sitter jeg her og skal straks til å begynne med litt pakking og organisering av klær og antrekk til turen vår førstkommende torsdag. Som en liten avkobling til den ellers litt hektiske og skiftende mørke årstiden, har vi bestemt oss for å ta en liten kjærestetur og storbyweekend til Tsjekkia og hovedstaden Praha. Kooooooose oss litt ekstra da, veit dere 😉 Kan tro jeg gleder meg! Personlig så synes jeg bare at det er dritgøy å være ute på reis sammen med mannen min, og få muligheten til å oppleve alle disse nye og spennende tingene sammen med akkurat han.

Som mange av dere sikkert allerede vet, så er jeg nok mer eller mindre født til å organisere og planlegge omgivelsene som er rundt meg, og kan virkelig ikke fordra å måtte være ute sånn i helt siste liten – med noe ting som helst. Av og til lurer jeg litt på om det faktisk kan bo noen der inni meg som bokstavelig talt bare elsker å livnære seg på den tilfredstillende følelsen det gir av å kunne ha stålkontroll over absolutt alt.
Når jeg og Gøran reiser på turer sammen, er det somregel alltid jeg som sitter og jobber og researcher litt i forkant, og kommer opp med ulike alternativer på hvor vi skal bo og hva vi skal se og gjøre. Selv om Gøran nok alltid vil ha et lite ord med i laget når det kommer til den endelige bestillingen og betalingen, så er det nok bare fair av meg å ærlig innrømme at han er relativ høflig og oppmerksom når det kommer mine behov og ønsker. Med andre ord kan det vel nesten se ut som at den gode, rettferdige meningsfordelingen på 80/20 (jeg med 80), fungerer relativt greitt for vår del.

Etter å ha skummet meg igjennom en hel mengder med fagstoff og bylitteratur omhandlende Praha`s ulike severdigheter, har jeg plukket ut et fint lite knippe av steder som jeg tror kan være verdt for oss å besøke. Da jeg var i byen sist gang (må vel nesten være 6-7 år siden nå), som den litt altfor-høy-på-pæra-og-ufordragelige versjonen av meg selv, var nok hovedfokuset mer rettet mot shopping av rådyre designerklær, spise på byens flere michelin stjernede restauranter, bruke hele evigheter på å sminke og ta seg best mulig ut, og cruise rundt i den privatinnleide sorte Mercedes S – klasse bilen vår, med oppdresset sjåfør og minibar on-the-go. Så denne gangen, dere, kjenner jeg faktisk at jeg gleder meg til å bli litt bedre kjent med byen – og kanskje vise den en litt mer mykere down-to-earth-vennlige versjonen av meg selv.

Praha2
Karlsbroen (med Prahaborgen og St.Vitus katedralen i bakgrunn)

Praha13Inngangen til Prahaborgen og slottsanlegget

st-vitus-katedralen-2-800
St.Vitus katedralen i Prahaborgen

Praha4«Den gylne gate» i Prahaborgen

Praha8Den astronomiske klokken ved det gamle bytorget

Den gamle-nye synagogen i det jødiske kvarteret

Praha5 Den gamle kirkegården i det jødiske kvarteret

Hotellet som vi tilslutt bestemte oss for å prøve ut og sove på heter Esplanade Prague, og er et nydelig femstjerners beliggende i hjertet av byen. Valget er selvfølgelig et godt resultat fra den velfungerende og flotte meningsfordelingen vår «80/20».

Praha19 Praha18Praha15Praha14Siden vi har planer om å stæsje oss litt ekstra til en av kveldene, og spise på en litt finere restaurant, står valget vårt nå mellom disse to stedene. Her må vi (les: jeg) nok gjøre enda litt mer research før det trekkes en endelig konklusjon. Hva synes dere?

PRGZH_4_dining_978x490
Alcron på Radisson Blu

Praha20
Eller Pállfy Palác ….

1 Comment on Praha – her kommer vi!

  1. Praha er ein flott by med mange muligheter for oss alle. Hotellet såg kjempeflott ut. Her kan dokke to bu som kongen og dronninga. Skulle gjerne vore med, får kose oss ilag ein annen gong. God tur….. frå Bernt & Børre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *