Hoi, hoi fra solsengen her i Puerto Banus ♥ Har dessverre vært noe treg med innlegga de siste par dagene, men det er KUN fordi vi koser rompa av oss her nede!
På onsdag bestemte vi oss for å reise til Gibraltar, en 45 minutters kjøretur herfra. Dessverre var vi ikke de eneste som hadde tenkt oss hit denne dagen. Vel fremme ble vi møtt av en 1,5 timers lang toll- og passkontroll kø (les: tid vel brukt på selfies). Gibraltar er et britisk styrt område, med engelske lover og regler, så her må godkjent dokumentasjon fremlegges når man entrer.
Etter en lunch og litt sightseeing i de superkoselige gatene, reiste jeg, Gøran, pappa, Alfi og lille Sofie på en guidet biltur oppover fjellet. Så overbegeistret på å endelig skulle få oppleve de velkjente apekattene. Gibraltar er i dag det eneste stedet i Europa hvor det ennå lever aper (berberaper) i vill tilstand.
Etter turens første stopp, en helt fantastisk imponerende grotte, gikk ferden videre mot toppen. Oppover den smale, humpete veien ble vi bedre kjent med områdets fascinerende historie.
Så endelig, helt på toppen av fjellet stoppet bilen. Den spektakulære utsikten sammen med alle de små og store apene overveldet meg fullstendig. For en ubeskrivelig følelse å få være så nær disse dyrene!
I etterkant sitter jeg igjen med en stor fascinasjon av det lille «landet» Gibraltar.
Et unikt samfunn med et hjerte av gull ♥.

Gårsdagen ble brukt til enda mer shopping. Jeg vet, shopoholiker!
I dag har noen vært på golfbanen, andre ligget i sola og atter andre på spasertur ned til havnen. Lunchen hadde vi samlet på en fantastisk flott restaurant oppe i åsen.
Nå skal vi nyte denne siste dagen fullt ut, før nesen vendes nesen hjemover igjen i morgen formiddag. Kan tro vi alle kommer til å leve lenge på denne turen.
FOR en familie, FOR et samhold og FOR en opplevelse dette har vært ♥♥♥

IMG_4381
IMG_4389
DSC_0343

IMG_4468
IMG_4462
DSC_0376

2 Comments on Gibraltar

  1. Hei og hå!:-)
    Flotte bilder av både landskap og folkjet! Veldig kjekt å følge dere på turen! God tur hjem igjen, her er det fantastiske +4 grader, full storm fra sør/sørøst, sludd, regn, hagl, altså skikkelig vestlandsvær!;-D Værmeldingene sier imidlertid at dere tar ihvertfall sola, om ikke tempen, med hjem igjen! Det liker vi!:-) Stormfull klemz fra oss!:-))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *