Hei, dere ♥. Er dessverre litt på etterskudd med innleggene nå. Dagene her nede virkelig bare fyker avgårde, og når kvelden kommer er jeg somregel såpass utslitt av alle inntrykkene at jeg slokner med en eneste gang. Skal allikevel prøve å komme med en liten oppdatering fra de to siste dagene.
I går var den store sightseeing-dagen. Selv om jeg har vært i Roma utallige ganger tidligere, og sett det meste av det som er å se av kjente severdigheter, slutter jeg aldri å la meg fascineres av alle de mektige inntrykkene denne byen har å komme med. En mer kulturell og historisk reise skal man lete lenge etter.
Klokka 09.30 ble vi hentet av en taxi, som tok oss med til Vatikanet. Hotellet hadde i forkant ordnet det slik at vi unnslapp den lange billettkøen (les: 1,5 timer spart). Vatikanet, med det sixtinske kapell og Peterskirken er virkelig noe alle bør få med seg, minst en gang i løpet av livet. Det er umulig for meg å beskrive inntrykkene og følelsene her, så vi lar heller bildene få si sitt.
3 timer senere reiste vi videre til Forum Romanum og Colosseum. I dag er det kun ruiner igjen av førstnevnte, som en gang var sentrum for det politiske, juridiske og kommersielle livet i keisertidens Roma. På listen over verdens mest berømte attraksjoner ligger Colosseum, en arena for tidligere gladiatorkamper. Utrolig fascinerende, ekstremt overveldende, svært stemningsfullt og helt forferdelig, alt på en gang.
Ferdig sett dro jeg og Gøran videre på litt shopping, mens Kim og Paul fant seg en koselig restaurant gatelangs.
I ni tiden møtte vi alle, freshe og ferdig pyntet, til en felles middag på hotellets utsøkte restaurant, som forøvrig har en stjerne i Michelin guiden. Navnet er All`Oro.

Fra storbyen Roma satte vi oss på 12.50 toget til Firenze i dag ettermiddag. Her ble vi hentet av min gode venn Ivar Hauge Line, som forøvrig bor i byen sammen med familien. Heldiggrisen.
En 15 minutters kjøretur og vi var fremme ved Villa Tolomei, en landlig perle av et hotell, ca 20 minutters gange fra sentrum. Her skal vi bo frem til hjemreisen på søndag.
Etter en utrolig koselig lunch på terrassen, reiste Ivar videre. Han møter vi igjen i morgen.
OM vi koser oss her nede! ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *