God tirsdag! Vet dere, at jeg glemte jo helt i mitt forrige blogginnlegg å fortelle dere om hva vi gjorde på lørdagskvelden. I åtte tiden så gikk nemlig jeg og Gøran og broremann Runar opp til søster og Alfi, hvor vi lagde deilig hjemmelaga nachos med guacamole og rømme og full pakke. Noen av oss hadde seg ett par rødvinsflasker på deling, mens andre hadde mer enn nok med kun den ene cideren … Etter maten og litt skravling så satte vi oss ned og spilte den originale versjonen av Bezzerwizzer – et kjempekult kunnskaps/quizspill som passer like greit å gjøre sammen med venner, som det gjør med familien på hytta. De ulike spørsmålene vil jeg nok beskrive som godt over middels utfordrende og vanskelige, så her kan det helt klart være en fordel å spille flere sammen på lag. Trenger jeg forressten å opplyse dere om hvem det var som stakk av med seieren tilslutt, og ble «the true winning team» …. Jepp! Jeg og Gøran var de to som passerte målstreken aller først, og som endte opp med å gruse både broremann Runar og søster Anita som et av lagene, og den «ufordragelige» bedreviteren Alfi, aka Alfonso, som et annet. Undertegnede selv var jo i tillegg den som avgjorde det hele, med sine utsøkte naturvitenskapelige ferdigheter (if I may). Det siste spørsmålet lød som følger; «hvor mange kubikkcentimeter er det i en liter», og det impulsive svaret på «TUUUUUSEN» (!!) kom jo nesten før jeg i det hele tatt hadde fått tenkt meg ordentlig om. De andre lagene betegnet det hele som ren nybegynner flaks. Men selv så velger jeg nok heller å basere det på det skolelyset som jeg engang var, og alle de titalls timene som jeg faktisk har brukt opp igjennom årene på både lekser og oppgaveløsninger og fordypninger i skolebøker. Jeg benytter forøvrig denne gylne anledningen så pent, til å gjøre samtlige av dere oppmersomme på at 6 i mattematikk og natur og kjemi, dessverre ikke er noe som har kommet av seg selv, men som heller er et resultat av beintøff jobbing og stå-på-vilje. Kjære pappa; TAKK for alle årene som du satt med meg når jeg trengte hjelp med skolearbeidet og prøvene. Jeg ser nå den dag i dag at det ikke bare var forgjeves.
Anyways, spillet bør dere så absolutt teste ut, og jeg regner med at det kan kjøpes i de fleste bokhandlerbutikkene rundtforbi. Koster ca femhundrelappen.

Bezzerwizzer

Nå kommer Gøran straks hjem fra jobb, og da står det kremet pasta med laks, brokkoli og erter på menyen. Et godt middagstips til dere i morgen, kanskje? Ønsker alle en forsatt fin (og iskald) vinterdag!


Kremet pasta med laks, brokkoli og erter

Dette trenger du til 2 porsjoner):
♦ 300-400 g salmalaks
♦ Fullkorns pasta farfalle (etter ønske)
♦ 1 liten brokkoli
♦ 1 neve med frosne erter
♦ 1,5 dl kremfløte
♦ 1 neve med reven gul ost
♦ Hakket bladpersille
♦ Salt og pepper
♦ 1/2-1 hvitløksfedd

Del laksen i biter og stek den i en ildfast form i ca 30 min, på 200 grader. Husk salt og pepper! Kutt opp brokkolien i små bunter og finhakk hvitløken. Legg pastaen i en gryte (husk salt) og kok etter anvisningen på pakken. Varm opp fløten forsiktig i en gryte (den skal ikke koke), sammen med hvitløk, ost, urter, salt og pepper.

Ha brokkolien og ertene oppi sammen med pastaen 1-2 minutter før den er ferdig, og sil av vannet i etterkant. Bon apetit! ♥

1 Comment on Dagens middagstips

  1. Såg herligt ut. Då er du og Gøran valgt til kokkelering på hyttå, nice :O)
    Forresten, kor mange dl er det i 1 ltr og kor mange cm i ein meter, haha
    Godt med ein tålmodig pappa i oppveksten som lærte deg matte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *