…..og vel så det! Det er faktisk en grunn for at jeg ikke prioriterer å legge så mye sjel nedi selve pynten her hjemme, i alle fall enda, siden mamma alltid er så flink og gjør det så sinnsykt mye mer koselig hjemme hos seg selv i «Rudlå».
I dag er det jammen meg julaften, dere, og vi har nettopp kommet oss inn dørene etter en deilig julefrokost hos mamma og co. Tradisjonen tro så samles vi alltid til et ordentlig herremåltid som en fin start på dagen, med koselige morgengaver og noen hellige minutter med «Tre nøtter til Askepott».
Før vi pleier å begynne med selve maten, som forøvrig var like bra i dag som den streng tatt alltid pleier å være, så åpner vi to morgengaver hver. Til og med hundene mine har hver sine faste små julestrømper, og dere skulle jammen meg sett de i dag der de nærmest spant rundt sin egen lille akse, for å prøve og få tak i alt det gode som lå gjemt inni. Tradisjonen med alle morgengavene er noe som jeg og mine søsken alltid har vært vandt med, faktisk så lenge jeg kan huske, og jeg tror enda at samboeren min Gøran er passe fascinert over å se hvor mange gaver som det egentlig går ann å trykke inn i kun én husstand alene. Dersom jeg ikke tar helt feil så tror jeg at selve ordningen i utgangspunktet startet med at vår kjære mamma gikk tom for navn å skrive på «fra-linjen» på alle gavene (det er liksom begrensninger for hvor mange ganger man kan bruke/skrive navnet nisse), og at hun etterhvert fant ut at det mest sannsynlig ville være bedre å fordele de litt mer utover dagen. Morgengavene våre står det nemlig «24» på, og det går forøvrig ikke en eneste en dag uten at jeg ikke tenker på hvor utrolig heldig og priviligerte vi faktisk er, som har en slik en snill og omtenksom mamma som dette!

Her kommer noen bilder fra en koselig julepyntet «Rudlå», og jeg kjenner at jeg gleder meg kjempemye til å samles her igjen litt senere i dag, og feire selve julekvelden med hele familien. Nå er det forøvrig straks klart for litt kirkebesøk sammen med tante Berit.
Ønsker dere alle en fantastisk flott feiring, KOS DERE, og husk å sett av noen små bevisste tanker om hvor utrolig heldig og priviligerte de fleste av oss egentlig er. Et godt tak over hodet med varme og trygge omgivelser, ren overflod av velsmakende mat og drikke, samt et gledelig samhold med mennesker som man er så glad i, er dessverre ikke en selvfølge for alle der ute, og jeg tenker at det vi i det minste kan gjøre litt til gjengjeld – er å vise en evig stor takknemlighet. Juleklem fra en ydmyk liten sjel ♥.

Rudlå Rudlå1 Rudlå2 Rudlå4Rudlå3 Rudlå9 Rudlå10 Rudlå6 Rudlå5 Rudlå12Rudlå14

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *