GLA-ADE-JUL-HELLIG-E-JUL-ENGLER-DALER-NED-I-SKJUL … 3 (!!) dager igjen til jul, folkens. Wiiiiihuuuuuuuu! Selv om det jærske været definitivt ikke viser seg fra sin mest stemningsfulle side (les: 12 grader og regn), så sitter jeg her med en ordentlig go`følelse i kroppen, og bare rågleder meg til alt som skal skje i løpet av de neste par dagene.
På lørdag så var vi på Rogaland Teater sammen med et vennepar av oss, og så stykket «A Christmas for Carol». Det er forøvrig bare en ting å si om den saken —> KJEMPEBRA! Selv om jeg har vært på teater ved flere anledninger fra tidligere av, så må jeg bare ærlig innrømme at dette var noe av det aller beste som jeg har opplevd noengang. Selve handlingen er inspirert av den tradisjonsrike julefilmen som blir vist på tv nå i disse tider; «Scrooge», som igjen baserer seg på den velkjente romanen til Charles Dickens fra 1843 («A Christmas Carol»). På scener rundt om i store deler av landet blir stykket spilt under navnet «En julefortelling», men her i Stavanger, og på Rogaland Teater så heter det altså «A Christmas for Carol». I sistnevnte versjon er den gamle gnieren «Scrooge» byttet ut med den minst like umenneskelige Carol (Nina Ellen Ødegaard). Carol er en ordentlig surpromp av et sært kvinnemenneske, og forakter virkelig alt som har med følelser og sløseri å gjøre – og da spesielt i dager knyttet til selve julaften. I fortellingen blir Carol oppsøkt av tre ånder, som tar henne med til både fortiden, nåtiden og fremtiden, og konfronterer henne med konsekvensene av sine onde handlinger. Alt dette for at hun skal lære om hva julen virkelig betyr.
Teaterstykket blir spilt på de fleste scener i hele romjulen, er virkelig verdt å få med seg!

TeaterI tradisjonens ånd så blir det også i år eldstejenta som skal stå ansvarlig for selve borddekkingen på jul. Siden vår kjære mamma alltid er så snill og ordner opp i stort sett det meste som hører høytiden til (les: nyvasket og pyntet hus, mathandel, matlaging, innkjøp av drikke og snacks, godterier ++), så føler jeg vel liksom at dette er min lille greie til å kunne bidra litt jeg også. I år så sa mamma til meg at hun ikke ville ha det så høytidelig og stivt, men heller litt enkelt og lett. Siden vi alle reiser opp til Voss 2.juledag så blir det jo bare til blomstene står der hjemme og visner allikevel, så det skjønner jeg jo godt. Er forressten mulig at inspirasjonsbildet som jeg kom over for noen uker siden, og som jeg egentlig hadde tenkt å ta utgangspunkt i, blir hakket for drøyt nå i år ….

Julebord4
HO-HO-HO, enkelt og veldig greitt skal bli, mamma, og etter å ha sittet på nettet nå i flere dager etter hverandre, så føler jeg endelig at jeg har en viss kontroll på hvordan jeg ønsker at det hele skal bli seende ut. Vet dere, at slike ting som dette koser jeg meg så ufattelig mye med! Det å kunne få sitte litt alene, og bare la fantasien og kreativiteten få løpe litt løpsk, er virkelig noe som jeg synes er utrolig gøy å gjøre.
Under kommer noen bilder som jeg følte var til inspirasjon for meg, og som muligens kan være til litt hjelp for flere av dere andre også. Det er alltid ekstra koselig å kunne sette seg ned til et ferdigdekket bord, hvor man faktisk kan se at vedkommende har lagt ned litt innsats i. Det synes iallefall jeg.
Ønsker dere alle en riktig fin mandag, også snakkes vi igjen på lille julaften. Da skal jeg nemlig vise dere hvordan mamma`en min pynter til jul.

Julebord5
Serviset som jeg skal dekke med til jul

Julebord9
cred: Caroline Berg Eriksen

Julebord7
cred: Thomas Rode for Royal Copenhagen

Julebord8
kilde: www.vakrehjem.com

Julebord10
cred: Kristina Andersen
Julebord11
cred: meg selv (visningshus for Block Watne 2013)

Julebord12Julebord13
cred: meg selv (julaften 2014)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *