Da er jeg endelig klar for en liten bloggoppdatering herfra, og forhåpentligvis så blir dette en ganske så god en! I helgen braket det løst med tidenes (alt er selvfølgelig relativt) aloha-fest her hjemme hos oss, og kan tro at det var gøy! I forbindelse med den fine mat- og vinklubben som vi er så heldige å få være en del av, så var turen nå kommet til oss for å være vertskap. Jeg kan vel si så mye som at hele seansen har vært en evigstor planlagt affære, og at de siste par månedene stort sett har gått med til gjøremål og ærend i forbindelse med akkurat dette. De som kjenner meg godt fra før av vet hvor mye jeg liker å stelle i stand, organisere, dekorere og pynte, og virkelig få alt til å matche ordentlig godt sammen. I believe that`s just one of my things, liksom.

Siden jeg og Gøran dessverre ikke er kjent for å være blant de mest kreative sjelene på kjøkkenet, så hadde vi for anledningen hentet inn litt hjelp. En god dose veiledning og en mengde med kunnskapsrike råd er jo aldri feil, spesielt ikke når man føler at faget ikke helt tilhører en selv. Du vet hvem du er, og vi er begge så ufattelig takknemlige for hjelpen din. Etter våre øyne kunne det stort sett ikke ha blitt noe særlig mye bedre.
Da gjestene våre ankom lørdag 19.30, var faklene utenfor tent og velkomstdrinken sprudlende klar. Vi hadde på forhånd opplyst samtlige av gjestene om at det kom til å bli en aloha-inspirert kveld, og at vi ønsket at folk skulle kle seg deretter. De aller, aller fleste kom både sommerslig og fine.

Velkomstkanapeene som ble servert bestod av røkelaks og snøfrisk surret inn i agurk, og var etter mine smaksløker ufattelig gode. Etter litt mingling, en runde omvisning i huset, og en aldri så liten velkomsttale fra undertegnede selv, var det klart for kveldens aller første rett; rekecocktail. Husker enda svogeren min Alfi`s første kommentar da jeg sa at vi tenkte å servere rekecocktail som forrett: «reker i thousand island?» Haha, ja for det er nok ganske mange forbinder akkurat denne med akkurat dette … Føler dog virkelig at vi klarte å både overraske og overbevise gjestene våre med en utrolig god førsterett, bestående av mango, agurk, krydderurter, reker og prikken-over-i-en spicy wasabimajones.
Helt opptatt av all den gode maten og snap`ingen, glemte vertskapet selvfølgelig helt å begynne og forberede neste rett. Det var vel et godt stykke inni forretten at Gøran plutselig kom på at vi hadde glemt å skru på ovnen til hovedretten, og at alt sammen mer eller mindre ble 30 minutter forsinket. Det positive oppi det hele må jo definitivt være at den som venter på noe godt …. *ler og sukker samtidig*

Etter langt om lenge, og lengre enn langt …

Hovedretten som vi serverte bestod av urtemarinert indrefilet (etter tips fra mamma og pappa), med hjemmelaga potetmos, grillede grønnsaker og en kjempegod soppsaus som tilbehør. Min gode mann Gøran stod virkelig på, tok kommandoen over meg selv som nok ennå var litt traumatisert over å plutselig skulle ha huset fullstappet med folk, og imponerte virkelig med sin rolige og kontrollerte energi. Jeg er stolt av deg!
Etter hovedretten var det klart for kveldens quiz. Denne bestod av flere ulike kategorier, inkludert en egen soundtracks-del hvor gjestene skulle finne frem til den riktige filmen. Tror faktisk samtlige av oss var ganske enige om at soundtracks generelt er passe undervurdert, og at det finnes så utrolig mye fint og rørende der ute. Alle gjestene var delt inn i lag som par, og vinneren hadde jeg selvfølgelig kjøpt en liten gave til. Anita og Alfi var de som tilslutt stakk av med seieren, og ble kåret til mat- og vinklubbens smarteste. Vi gratulerer!

Klokken ble nesten 12 før vi rundet av quizen og plutselig fant vi ut at det kanskje var på tide med litt dessert … Den aller siste retten bestod av hjemmelaget eplekake, vaniljeis, karamellsaus, knuste mandler og sitronmelisse til pynt. Kjempegodt – om man får lov til å si sånt selv …
Klokken ett rundet vi det hele av, og takket gjestene for en fantastisk kjekk og minnerik kveld sammen. Etter alle de utrolig fine og varmende tilbakemeldingene som vi høstet i løpet av kvelden, kunne vi ikke annet enn å legge oss i sengen med et stort smil om munnen – og en veldig god følelse inni hjertet ♥.

Aloha15 Aloha10Aloha16 Aloha8Aloha9Aloha14Aloha5Aloha12Aloha7Aloha13Aloha11Aloha2Aloha1

2 Comments on A L O H A F E S T

  1. For eit herligt selskap med nydeligt dekka og pynta bord,fantastiske blomster,mat og drikke og ikkje minst vertskapet og gjestene «der skulle me ha vøri,ja..»
    Så koseligt ute på terrassen. Du er heilt enorm flink Sissel til å lage så flott til. Den aller,aller beste syns eg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *