Søndag ♥ – og ENDELIG så kom det hvite vinterlandskapet som vi alle har ventet så lenge. Noen av dere vil kanskje si at det var en knapp måned for sent … Men selv så tenker nok heller bedre sent enn aldri. Så ufattelig koselig og vakkert det er, og virkelig tusener ganger mer stemningsfullt enn den sure kalde vinden som vi ofte finner her på Jæren.
På mandag denne uken så hadde jeg besøk av min gode veninne (og freelance fotograf) Ingeborg Skrudland. Er det lov til å si at jeg føler meg både heldig og utrolig privligert, som har en såpass snill og hjelpende person nært rundt meg. I flere timer utover dagen så fikk jeg nemlig mitt helt lille private fotokurs, hvor jeg lærte alt mellom himmel og jord (det føltes iallefall slik). Dere skjønner nemlig det at i forbindelse med gaven fra Gøran og det nye kameraet som jeg fikk til jul, så følte jeg jo virkelig for å prøve å gjøre en liten innsats, og sette meg litt ordentlig inn i hvordan det hele egentlig fungerer. Kameraet i seg selv er jo bare kjempebra, men det hjelper lite om person som står bak bare er helt rævva til å innstille det. Skjønner faktisk godt hvorfor flere av de rundt meg bare ender opp med å selge speilreflekskamerane sine, og heller bruke mobilen i stedet.
Jeg og min kjære fotograf-veninne ble sittende til langt utpå dagen å «kurse», hvor det hele nok stoppet seg litt av seg selv etterhvert med mitt to-much-information-at-once-hode. Vi avsluttet det hele med en ordentlig koselig lunch fra Sabi Sushi, og ble begge enige om det ikke måtte bli så lenge til neste gang. Nå skal vi faktisk ut å spise igjen i morgen allerede, så her går det jo virkelig unna vil jeg si.

Etter flere dager med repetering og lesning og lesning og repetering, så fant jeg ut nå på fredag at jeg hadde lyst til å praktisere det litt også. For min egen del så er nok naturbilder og bilder tatt utendørs i dagslys, noe av det «enkleste» for meg å få til. Så jeg tok meg en tur, rundt om i nærområdet, og testet det litt ut.
Det fascinerere meg dog alltid, og hver eneste gang, hvordan de kjente og kjære og mange ganger sette omgivelsene våre, har en tendens til å bli stadig mer bevisstgjørende, levende og nydelige når de ses igjennom øyet av kameraet.
Noen av bildene som jeg knipset kommer her, og jeg ønsker å innlede det hele med følgende resonnement; for selv om verden er utrolig vakker og stor, så finnes det virkelig ingen mer vakrere steder enn akkurat her som jeg bor ♥.

Jæren1JærenJæren4
Jæren6Jæren5Jæren2Jæren3Jæren7Jæren11Jæren10

Er det noen av dere som klarer å tippe seg frem til hvor jeg har vært? Jeg kan røpe så mye som at det totalt er 4 forskjellige steder. Håper dere har det bra! Forsatt god søndag, folkens ♥.

2 Comments on Vårt jærske landskap

    • Helt rett! 😉 Og veldig kjekt at du likte bildene mine. Det setter jeg stor pris på å høre! 🙂 Jæren er som du sier fantastisk flott, og har utrulig mange fine plasser og motiver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *