Nyttårsaften
Nyttårsaften 2016

GODT NYTTÅR, folkens! Ja, tenke seg til … 2016 før flere av oss i det hele tatt har klart å skrive riktig i året som har vært. Har virkelig ikke tall på hvor mange ganger det har stått mellom 14 og 15 som siste tallpar i rekken. Men årene de raser visst bare avsted, dere – enten man vil det eller ei!
Nyttåraften for vår del ble feiret hos broremann Runar og Alvilde, og sammen med et felles vennepar av oss, pluss en galen men ganske så herlig barndomsveninne, så koste vi oss ordentlig til langt på nattestid, med deilig hjortefilet til middag (les: undertegnede med sine velkjente soyapølser på tallerkenen), ovnstekte båtpoteter, grønnsaker og mye godt i glassene. Desserten som jeg og Gøran stod ansvarlig for i år bestod av vanilje iskrem, varme skogsbær og nystekte vafler til. Mmmm, så godt (♥). Men nå er det NOK, dere! Definitivt. Hele julen og denne magiske høytiden er jo virkelig fantastisk på alle tenkelige måter, men jeg tror nok at jeg snakker for flere av dere når jeg sier at det skal jammen meg bli godt med et helt år imellom til neste gang. Pappa sier ofte at litt av mye går somregel alltid greitt, mens mye av mye (og gjerne over en lengre periode) ofte viser seg å være en uheldig affære. En relativ grei huskeregel å leve etter når det gjelder det meste, spør dere meg.

Kvelden før kvelden (altså på onsdag) så spørte jeg Gøran rett før leggetid hvilke episoder som han husket best fra året som hadde vært. Denne tiden før selve nyttårskiftet er jo gjerne for flere av oss en tid preget av nøyaktig slike bevisstgjørende og litt reflekterende tanker. Selv kjenner jeg ofte på akkurat dette, og at det mange ganger kan føles både mektig, men også veldig overveldende, å skulle finne frem til alle svarene helt alene. De store spørsmålene i livet tror jeg mange av oss opplever fra tider til annen, og kan nok virke både selvdestruerende og energitappende i seg selv. Hva er det egentlig vi ønsker med dette ene livet vårt. Er vi så lykkelige som vi kan få blitt slik som vi har det i dag, eller ønsker vi at ting skulle vært annerledes. Kommer det nye året til å inneholde like mange gode stunder som det forrige, eller må vi forberede oss på mer sorg og tristhet. Vil de samme menneskene som vi har så kjær den dag i dag fremdeles være rundt oss i år 2016 også, eller må vi måtte oppleve å sitte blant færre stoler rundt julebordet til kommende feiring ….
Alle spørsmålene og tankene raser avsted, samtidig som at svarene dessverre ikke holder tritt. Personlig så har jeg nok konkludert meg frem til at en av de største egenskapene som vi mennesker faktisk har, er evnen til å ikke se ting komme. Den uforutsigbare delen der hvor vi ennå ikke vet, og som vi egentlig ikke trenger å bruke så latterlig mye energi og krefter på.
Anyways, tilbake til sengen og spørsmålet som jeg stilte til Gøran. Siden vedkommende selv havnet midt inni drømmeland nesten før jeg hadde ferdig stilt det hele, endte det selvfølgelig med at det ble jeg som lå og funderte og tenkte tilbake på alle minnene som jeg husket best fra året som hadde gått. Etter å ha ligget der i nærmest en halv times tid, uten å ha kommet på noe særlig mer enn den 1 ukers gamle julefeiringen og turen til Voss, så bar det rett inn på Facebook og Instagram for å se hvordan året mitt egentlig hadde vært. Noe så tragisk, liksom! Husker jo streng tatt ingenting lenger selv om det der og da kjennes så uendelig betydningsfullt for meg. Føler nok kanskje at hele denne reduserte tilstedeværelsen som flere av oss praktiserer nå til dags, og det faktum at det i de fleste situasjoner blir viktigere å ta bilder for å legge ut på sosiale medier, enn å virkelig bare være tilstede i øyeblikkene, er mer ødeleggende enn man tror.

Her kommer noen av de aller beste minnene mine fra året som har vært. Selve innlegget dedikerer jeg selvfølgelig til alle de fantastiske menneskene som jeg har rundt meg. Uten dere hadde nemlig ingenting av dette i det hele tatt vært mulig. Uendelig glad i alle sammen ♥.

Nyttår4 - CopyNyttår8Nyttårsfeiring i Sirdalen, 2015

Takk
Suprise-party i Høyhuset for jubilanten Paul Arne

Varhaug5Varhaug4Visningsprosjekt for Block Watne på Varhaug

Visning3 - Copy - Copy Visning7 - Copy - CopyVisningsprosjekt for Block Watne på Nærbø

_MG_2232
S P A N I A – med hele familien


Giftermål og feiring i Stavanger for forlovere m/følge

Tango1
Gratulerer så mye til søster & Alfi ♥

Påsken13
Påskeferie på Revøy-hytten

Feiring av Ivar`s 50 års dag i Firenze

Test2
17 mai og Norah Alea`s 1 års dag

 Test10Test11Test7Test6
Utdrikningslaget for søster

Bryllup
Stor bryllupsfest for søster Anita & Alfi

SommerSommerferie på Revøy-hytten

Test13S P A N I A – med broremann Runar og Alvilde

DyreparkKristiansand Dyrepark med søster og co

Matklubb
Første treff med matklubben

Visningsprosjekt for Block Watne på Tu

En av årets mange fjellturer med tante Berit

Kake
Min første sjokoladekake

Langweekend til Praha med Gøran ♥

 


Test16
Stand-up show med gode venner 

Selwo5S P A N I A – med søster og co

Min første giveaway på bloggen

Bergen4Langweekend i Bergen med svigers

JulebyJulebyen i Egersund med Stine og Marthe


Juleteater med Jo og Joveig


Rudlå1Julefeiring i Rudlå

Rasdalen7Romsjulstur til Voss med familien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *