Søndag 11 juni, og ett år siden siste innlegg på bloggerten. Fra den store Aloha-festen med gode venner har livet stort sett dreid seg om familie, venner, ferier og hverdagslige ting (note to self: ja, for så kort går det faktisk ann å oppsummere det. Man trenger liksom ikke å starte en livsstilsblogg om det hele – eller lille om du vil).
For faktumet er nemlig det at dersom man ikke er født som den neste norske versjonen av Kim Kardashian, eller den hårreisende Donald Trump for den saks skyld, så tror jeg at fælt få mennesker egentlig bryr seg om hva det er du lager til middag, eller om buksa du velger å ha på deg er rød eller blå …
Folkens, det har med andre ord gått helt i det samme hos meg den siste tiden, og som en klok dame engang sa til meg; «GODT er vel akkurat det!».

Lysten til å starte med bloggingen igjen fikk jeg fra noen av mine Instagram-følgere. Som flere av dere sikkert vet så har jeg, hovedsakelig sammen med tante, gått endel fjellturer den siste tiden, og da i etterkant postet noen bilder fra turene. Jeg har fått flere fine tilbakemeldinger, og noen av dere har i tillegg tatt kontakt for å få vite litt mer om de aktuelle turene. Kjempekjekt! Dette har inspirert meg til å ville fortelle mer – til litt fler. For kanskje kan akkurat JEG bidra til at litt flere av dere får opp øynene for friluftslivet, og alt det nydelige lekelandet vårt Norge faktisk har å komme med. Det er nemlig ikke lite, skal jeg love dere!

Jeg kommer til å prøve meg litt frem, poste ett par turer i uken, og se om dette er noe som dere liker å lese om. Kom gjerne med tilbakmeldinger på ting som kan gjøres annerledes. Turene som kommer til å være i fokus er de middels krevende til krevende. Visste dere forressten at dersom man ser bort ifra det faktum at fjellturer er hakket mer tidkrevende enn vanlige løpeturer, så kan ikke kaloriforbruket i sistnevnte sammenlignes. Siste tur vi var ute på kom en veninne av meg opp i nesten 2500 kalorier forbrent. Og er ikke det en sinnsyk bra bonus i tillegg til de flotte naturopplevelsene, så vet ikke jeg!

Første tur ut er en soleklar favoritt: FRAFJORDHATTEN
Kommune: Gjesdal
Tid:
6-7 timer inkl. pauser
Lengde: 16 kilometer (om man dropper veien mellom start og mål)
Merk: kart og kompass eller en lokal guide er nødvendig da turen går for å være umerket

Forutenom den annerkjente utsikten på toppen som dessverre uteble for vår del pga tåke, så var dette en turopplevelse i særklasse. Dette må være noe av det fineste Rogaland har å by på, for i løpet av rundturen (ja, man slipper å gå tilbake samme vei), opplever man så og si hele pakken; 815 høydemetre (1200-1300 totalt), et variert og spennende terreng, stupbratte fjellvegger og kneiker, brusende elver og frittfallende fosser, et majestetisk landskap, utfordrende stigninger, koselige fjellstier og hytter, utsiktspunkter som tar pusten ifra de fleste og idylliske små vann.

Rundturen starter ved samfunnshuset i Frafjord (hvitt, lite trehus). Noen velger å starte fra kaien og parkere ved Frafjord Camping, men man skal være klar over at denne veien er tøffere og mer utfordrende enn førstnevnte. Har man to biler tilgjengelig parkeres den ene ved samfunnshuset og den andre ved campingen (husk 50 kroner til parkering). Da slipper man den 4 km lange asfaltveien på returen.
Som de fleste andre fjellturer er inntrykkene vanskelige å forklare. De MÅ faktisk bare oppleves. Husk mat og drikke. Et saftig wienerbrød til kaffen er alltid med som motiverende tillegg i sekken min. God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *