I går kom jeg hjem fra tidenes ferieuke sammen med Gøran og tante Berit. Med ett mål for øyet; å oppleve mest mulig av landet vårt og dets vakre natur, kjørte en fullastet Audi A7 ut fra Eivindsholen sist lørdag.  
Denne ferietypen har vært på min ønskeliste så lenge jeg kan huske. Det å få oppleve mer av kongeriket vårt Norge, de kjente severdighetene som vi kun hører om på tv, de koselige tettstedene med sin helt spesielle sjarm, de bortgjemte restaurantene med lokale råvarer i særklasse …. ja, alt det særegne som gjør at folk langveis fra kommer for å oppleve.

Før vi reiste satte vi oss fire fjellturer som mål. Overnattingsstedene og kjøreruten ble mer eller mindre lagt opp etter disse.
Turens første stopp var i nydelige Hardanger (Lofthus). Fra Bryne er dette en kjøretur på cirka 4,5 timer. Her bodde vi på Lofthus Camping – i en hytte som virkelig satte standarden min for fremtidig camping! 

 
DRONNINGSTIEN
Oppstart: Fra Lofthus Camping tok vi taxi til parkeringsplassen mellom Røthe og Heng. Da ender man opp på campingen igjen ved turens slutt.
Tid: 6 timer inkl. pauser
Høyde: 1100 m.o.h
Lengde: cirka 17,5 km
Merk: bratte og lange grusveier, både ved oppstart og slutt, kan by på problemer for de med dårlige knær e.l.

Dronningstien ble offisielt åpnet av H.M Dronning Sonja i juni 2013. Dette er en godt merket tursti som sies å være en av dronningens favoritturer.
Fra parkeringen mellom Røthe og Heng går det bratt oppover på privat traktorvei. Selve Dronningstien starter noen kilometer lenger oppe.

En vandring på Dronningstien byr på spektakulær fjordutsikt over Hardangerfjorden og flott utsyn mot Folgefonna. Den går også gjennom de kjente Munketreppene på veien nedover igjen. Munketreppene består av cirka 600 trappetrinn, laget av lokale munker helt tilbake til 1200-tallet. Stien har nesten «alt» og kan ses på som Hardanger og Fjord-Norge i et nøtteskall (tekst hentet fra hardanger.no sine sider).


Stien er merket med blå D`er (som i Dronning …)

På toppen der oppe var vi


På vei nedover og rett før treppene ligger Nosi

Munketreppene

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *