Bergen
Bergen og Lille Lungegårdsvann ♥

God mandag! Da er vi hjemme igjen etter en kjempekoselig førjulshelg i Bergen sammen med Gøran sin familie. Kan tro vi har hatt det gøy! Siden vi på forhånd av turen hadde avtalt en aldri så liten førjulskveld sammen med en kjær veninne, og forøvrig et godt vennepar av oss, dro vi avsted på torsdagen og ankom én dag tidligere enn resten av de andre i familien. Kvelden vår sammen med Iren og Johan var helt toppers, på alle måter, og utrolig koselig for vår del. Vi tok bybanen og taxi hjem til de i syv tiden på torsdagen, fikk hilse ordentlig på den lille lovende prinsen før han køyet, og ble sittende å drikke hjemmelaga julegløgg og spise deilig banankake til sent på nattestid.

På fredags morgen, etter å inntatt en fantastisk god frokost på hotellet (Thon Hotel Bristol), tok vi oss en luftetur i gatene for litt julegaveshopping. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg ville innom klesbutikken Kouture, som ligger i Kløverhuset like ved havnen, etter å ha følget de på Instagram i over ett år. Disse superlekre bandasje-kjolene som de selger i butikkene sine er virkelig bare helt fantastisk lekre, og ENDELIG så kan også jeg nå kalle meg for en heldig eier av en av de! Kjolene i seg selv minner egentlig ganske mye om de samme som kommer fra designermerket Herve Leger – bare til en brøkdel av prisen, da selvfølgelig (les: 12-15000 vs 1500). Siden jeg allerede er så heldig å sitte inne med et eksemplar av sistnevnte i skapet mitt fra før av, har jeg gjort litt sammenligninger, og kommet frem til at det finnes overraskende mange likheter plaggene imellom. Snakk om gullfunn, da dere!

Senere på fredagen møtte vi hele familien til gledelig gjensyn og lunch på Matbørsen (like ved fisketorget), og brukte vel streng tatt nærmest hele dagen som var igjen til å bare catche litt opp, og ta igjen for det tapte. Siden samtlige av familiemedlemmene til Gøran enten bor i Florø eller Oslo til vanlig, så ser vi de jo så mye mer sjeldent enn man gjerne skulle ønsket. Derfor er alltid disse tradisjonelle julesammenkomstene våre virkelig koselige og gull verdt for hver enkel!
På lørdagen startet vi dagen med en deilig frokost sammen på hotellet (dette er faktisk en av de bedre som jeg har spist på hoteller i Norge), og unnagjorde deretter litt julegaveshopping sammen i byen. Etter en deilig fiskesuppe og litt vin til lunch på Dickens, fortsatte vi shoppingen noen timer til, før vi dro tilbake til hotellet for å gjøre oss klar til kvelden. Spisestedet som vi hadde reservert bord på for anledningen heter Spisekroken, og selv om jeg personlig aldri hadde hørt om dette fra før av (noe som nok sier mer om meg enn om selve restautanten) så viste dette seg for å være en superkoselig og positiv affære. Selve restaurant-lokalet er ikke så stort, faktisk relativt lite og intimt, men dog utrolig sjarmerende og med ufattelig god gourmetmat servert. Vi hadde alle en utsøkt tre retters og en kjempefin kveld og opplevelse sammen – som vi forøvrig putter trygt oppi ryggsekken vår som et kjært og godt minne å ta med seg videre. Tusen takk for nok en koselig tur og familiesammenkomst, kjære Irene og Papsen, Kenneth og Beth, og sist men ikke minst Thor. Dere fem er virkelig helt toppers å være sammen med! ♥

Bergen2

2 Comments on Langhelg i Bergen

  1. Tusen takk til deg kjære Sisselmor og Gøran! Vi hadde det helt fantastisk kjekt sammen med dere alle, virkelig godt å se dere, og få tilbringe en familiehelg sammen igjen! Setter utrolig pris på dere alle sammen! Tusen takk for denne gang, gleder oss til neste tur! <3 Stor god klemzz til alle sammen, fra Irene og Papsen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *